Approaching a large enclosed shopping center from a distant parking space, you're grateful for a clearly marked entrance. The new entranceway at Bassett Center in El Paso, Texas, is just such a signpost, designed to beckon shoppers and lead them inside. The entrance, part of an expansion and renovation of the mall completed late last year, combines the rugged texture of white, split-face concrete block and the sparkle of glass block. Two monumental, curved screen walls span the 30-degree angle between two wings of the expanded mall. Shoppers passing through openings as large as 18x18 feet are directed both to a new Target department store and to the mall's smaller shops. El Paso architect Chris DeGroot of DeGroot & Associates worked closely with El Paso structural engineer Ruben Ponce to ensure the designs constructability. The height of the columns, the width of the spans, and a 9-foot cantilever of one wall section were among the structural challenges. The architects also worked with the masonry contractor to get the right column layout and coursing.