A stone contractor, after several visits to a New Hampshire quarry, realized that, with a little reshaping and skilled installation, the mountain of stone tailings from 80 years of curbing operations could provide his future home with a striking, natural-stone veneer. Two masons sifted through 800 tons of granite tailings, discarding about 30% of the stones. They then shaped the remaining stones on a cutting table for eight hours a day. After trial and error, the masons ended up with an appealing horizontal irregular coursing that satisfied the owner. Two years later, the granite-veneered home was complete and better than imagined. Its textured stone walls recalled 17th-century New England architecture and worked well with the form designed by architect Scott Phillips of New York City-based Deamer + Phillips. In 1994 it won the Tucker Architectural Award. In addition to winning this acclaim, the home won on another level--the financial one. The stone walls amounted to only a fraction of the final $100-per-square-foot cost. Keywords: veneer, chimney, dimensional-stone mason, Type N mortar, pink granite